Hoe bereiden we deli

Met Deli bedoelen we bij Vlaamsch Broodhuys de keuken waar alles voor op en rond de boterhammen wordt klaargemaakt voordat het naar de winkels gaat.
Van uiencompote tot tapenade, van gemarineerde bietjes tot bulgursalade. In onze keuken is duidelijk te merken dat Dimitri Roels de achtergrond van een chef heeft.

Goed brood, goed beleg

Waarom zouden we pesto kopen als we het net zo goed (of eigenlijk veel beter) zelf kunnen maken? Zo houden we de kwaliteit van de ingrediënten in eigen hand, en weten we zeker dat het lekkerste zuurdesembrood ook met het lekkerste beleg wordt geserveerd.

Verse inspiratie

In de Deli werken we niet alleen met Franse en Vlaamsche klassiekers, maar zoeken we de hele wereld af naar inspiratie en trends in de culinaire wereld. Zo worden er regelmatig nieuwe producten getest in onze keuken, en kan Dimitri Roels zijn ervaring als chef toepassen op de volledige menukaart. We fermenteren onze eigen seizoensgroenten en kefir, en maken zelf de lekkerste pickles. In de winkels worden deze geserveerd in salades of als knapperige en frisse garnering van het broodbeleg. Voor sauzen en dressings gebruiken we verse kruiden als dille en oregano, want dat blijft toch altijd net iets lekkerder dan gedroogde kruiden. Onze Deli is een creatieve speelplaats waar elk seizoen weer nieuwe verassingen worden gemaakt, zodat ook onze vaste klanten steeds weer nieuwe smaken kunnen ontdekken.

Onze smaakvrienden

Alle producten die we bij Vlaamsch Broodhuys zelf kunnen maken, maken we zelf. Maar we erkennen ook dat er ambachtsmensen zijn die bepaalde producten gewoon veel beter kunnen maken. Zo komt onze olijfolie van Can Solivera, een Spaanse olijfolie producent die de lekkerste olijfolie maakt van wilde, biologische Albequina olijven.

Een ander voorbeeld is de Dierendonk slagerij in Belgie, waar onze boeren smeerleverpathé en hotdog worst wordt gemaakt door ‘Rock ’n Roll Butcher’ Hendrik Dierendonck. Hendrik heeft zich gespecialiseerd in de veredeling en rijping van uitzonderlijk vlees. Hij werkt met de beste rassen, en hecht veel waarde aan terroir en transparantie, net als wij. Een ander product dat we niet zelf kunnen maken in de Deli is tonijn, want bakkers zijn geen goede vissers. Daarom hebben we gekozen voor het familiebedrijf Ortiz, dat in Noord-Spanje lijngevangen bonito tonijn inblikt met de beste extra virgin olijfolie. Deze olijfolie zorgt ervoor dat zowel de smaak als de zijdeachtige structuur van de tonijn behouden blijft. En dit is heerlijk in onze huisgemaakte tonijnsalade, uiteraard geserveerd met het lekkerste zuurdesembrood.

Kom bij ons werken

We zijn altijd op zoek naar getalenteerde bakkers, patissiers, Baker’s Cafés medewerkers en meer om ons bedrijf te laten groeien en onze ambachtelijke cultuur te verspreiden naar nieuwe steden en landen.
Vlaamsch broodhuys Werken bij
Kom bij ons lunchen of haal iets voor onderweg
Image
Geniet thuis van onze producten
Image

Heb je vragen? Of hulp nodig?

Loop dan gerust even bij ons binnen of bel / mail onze bakkerij. Wij helpen je graag verder.