
Manifest
Elke revolutie begint met een manifest; een gedachtegoed waar onze bakkers elke dag vroeg voor opstaan.
Een brood-revolutie, gevochten met ambachtelijke bakkershanden. Het manifest van Dimitri laat zien wat Vlaamsch Broodhuys verstaat onder goed brood.
Ervaren Bakker
Goed brood wordt gebakken door ervaren bakkers die de intrinsieke motivatie hebben om alleen het beste brood te willen bakken.
Goed brood wordt gebakken door ervaren bakkers die de intrinsieke motivatie hebben om alleen het beste brood te willen bakken.
Echte Bakkerij
Goed brood wordt gebakken in een schone, geklimatiseerde en voedselveilige bakkerij.
Goed brood wordt gebakken in een schone, geklimatiseerde en voedselveilige bakkerij.
Traceerbare granen
Goed brood wordt gebakken van traceerbare granen, het liefst nog op echte molenstenen vermalen.
Goed brood wordt gebakken van traceerbare granen, het liefst nog op echte molenstenen vermalen.
Veel water
Goed brood wordt gebakken met heel, heel, heel veel gevitaliseerd water in het deeg.
Goed brood wordt gebakken met heel, heel, heel veel gevitaliseerd water in het deeg.
Mineraalrijk zeezout
Goed brood bevat als enige smaakstof Keltisch zeezout uit het Franse Guerande gebied, met een laag natriumgehalte en veel mineralen.
Goed brood bevat als enige smaakstof Keltisch zeezout uit het Franse Guerande gebied, met een laag natriumgehalte en veel mineralen.
Zuurdesem
Goed brood wordt gemaakt van deeg dat rijst volgens de ‘pousse lent’ methode. Met zuurdesem of met maar een heel klein beetje gist.
Goed brood wordt gemaakt van deeg dat rijst volgens de ‘pousse lent’ methode. Met zuurdesem of met maar een heel klein beetje gist.
Niet gekneed
Goed brood wordt gemaakt van deeg dat voorzichtig is gemengd en vrijwel niet wordt gekneed, om het oxideren van enzymen tegen te gaan.
Goed brood wordt gemaakt van deeg dat voorzichtig is gemengd en vrijwel niet wordt gekneed, om het oxideren van enzymen tegen te gaan.
Geduld
Goed brood wordt gemaakt van deeg dat minstens 8 tot wel 24 uur de tijd krijgt om te rijzen voor een optimale geur-, kleur- en smaakontwikkeling.
Goed brood wordt gemaakt van deeg dat minstens 8 tot wel 24 uur de tijd krijgt om te rijzen voor een optimale geur-, kleur- en smaakontwikkeling.
Handwerk
Goed brood wordt gemaakt van deeg dat met de hand verwerkt en gemodelleerd is voordat het te rijzen gelegd wordt in linnen deegkleedjes en rieten manden.
Goed brood wordt gemaakt van deeg dat met de hand verwerkt en gemodelleerd is voordat het te rijzen gelegd wordt in linnen deegkleedjes en rieten manden.
Vlijmscherp
Goed brood wordt gemaakt van deeg dat vlak voor het bakken met scherpe mesjes wordt ingesneden om het scheuren tijdens het bakproces te sturen.
Goed brood wordt gemaakt van deeg dat vlak voor het bakken met scherpe mesjes wordt ingesneden om het scheuren tijdens het bakproces te sturen.
Stenen vloer
Goed brood wordt vrij gebakken in een inschiet oven met een stenen vloer.
Goed brood wordt vrij gebakken in een inschiet oven met een stenen vloer.
Vers gebakken
Goed brood wordt dagvers gebakken.
Goed brood wordt dagvers gebakken.
Goed belegd
Goed brood verdient echte roomboter of extra virgin olijfolie en mooi beleg van ambachtelijke herkomst.
Goed brood verdient echte roomboter of extra virgin olijfolie en mooi beleg van ambachtelijke herkomst.
Voedzaam genieten
Goed brood heeft een hoge voedingswaarde en een herkenbaar mooie smaak en geur, zodat je er elke dag opnieuw bewust van kan genieten.
Goed brood heeft een hoge voedingswaarde en een herkenbaar mooie smaak en geur, zodat je er elke dag opnieuw bewust van kan genieten.

Wil jij werken met de
mooiste producten?
We zijn altijd op zoek naar getalenteerde bakkers, patissiers, Baker’s Cafés medewerkers en meer om ons bedrijf te laten groeien en onze ambachtelijke cultuur te verspreiden naar nieuwe steden en landen.
Heb je vragen? Of hulp nodig?
Loop dan gerust even bij ons binnen of bel / mail onze bakkerij. Wij helpen je graag verder.