Twee uniformen,
Een keuze

Diante

Na de leerschool bij het Hilton werkte Diante als vestigingsmanager voor twee filialen van een internationaal uitzendbureau.
Rond deze tijd begon (haar huidige man, maar toen nog vriend) Dimitri Roels al met het bakken van de allereerste Vlaamsch Broodhuys broden. En elke dag, na het werk, hielp Diante mee in de bakkerij. Overdag een mantelpakje, ’s avonds een bakkersuniform.

Diante bakte brood, bracht de bestellingen rond en besloot daarnaast om ook het commerciële deel op zich te nemen. En toen ging het hard; na een beurs in Maastricht hadden Diante en Dimitri er opeens dertig klanten bij. Er moest een keuze gemaakt worden, maar gelukkig was de gezamenlijke missie sterk genoeg om de doorslag te geven; het mantelpakje werd aan de wilgen gehangen.

Tilburgse Ambitie

Diante Roels (1969) is geboren in Tilburg, waar ze ook de Middelbare Hotelschool volgde.
Tijdens deze opleiding kwam naar voren dat Diante in het bezit was van een sterk organisatietalent. Om dit talent optimaal te ontwikkelen had Diante een voorkeur voor stageplaatsen bij grote, toonaangevende Amerikaanse organisaties zoals het Hilton. Niet alleen de commerciële instelling, maar ook de aandacht die de Amerikanen besteden aan goede service trokken haar aan. Bij het Hilton organiseerde Diante congressen, evenementen en leerde ze wat echt hard werken is. Toen wist ze natuurlijk nog niet hoe hard er gewerkt wordt in een ambachtelijke bakkerij...

Drie kruipende broodjes

Dimitri en Diante bakten dag en nacht samen brood en brachten het samen naar de klanten.
Na twee jaar werd Diante zwanger en werden de eerste bakkersknechten aangenomen. Deze groei zette door. Drie jaar later was het gezin drie bakkerszonen en vijftien bakkers sterker. En zoals bij alle start-ups slaat soms de chaos toe; de derde zoon is zelfs geboren onderweg naar een culinaire beurs.

Diante bleef helpen in de bakkerij, waar de kleine Christophe, Julius en Toussaint vrij rondkropen, volledig wit van de bloem. De kinderen sliepen overdag gewoon in een wippertje in de bakkerij, of soms zelfs in een broodkrat. Een drukke periode, en Diante besloot om het werk grotendeels te verleggen naar de commerciële en organisatorische aspecten van het jonge bedrijf. Want chaos omvormen naar structuur, dat kan Diante als geen ander.

Volwassen structuur

Op dit moment is Diante nog steeds full-time betrokken bij alle onderdelen van de bakkerij.
Nieuwe producten ontwikkelen, kwaliteit bewaken, de winkels inrichten, campagnes creëren, verpakkingen maken, en dat allemaal zonder tijd te verliezen voor het gezin. Het is Diante gelukt structuur aan te brengen en zowel Vlaamsch Broodhuys als drie zonen naar volwassenheid te begeleiden. Nog steeds zij aan zij met Dimitri, want de tijd heeft geleerd dat ze samen bergen kunnen verzetten. Zodat niet alleen zij zelf, maar alle Nederlandse gezinnen, elke dag, overal, echt kunnen genieten van goed brood.
Image

Wil jij werken met de
mooiste producten?

We zijn altijd op zoek naar getalenteerde bakkers, patissiers, Baker’s Cafés medewerkers en meer om ons bedrijf te laten groeien en onze ambachtelijke cultuur te verspreiden naar nieuwe steden en landen.
Kom bij ons lunchen of haal iets voor onderweg
Image
Geniet thuis van onze producten
Image

Heb je vragen? Of hulp nodig?

Loop dan gerust even bij ons binnen of bel / mail onze bakkerij. Wij helpen je graag verder.