Brood Ambassadeurs

Brood met een missie

Ons brood in de beste restaurants en Hotels van België en Nederland.
Ons brood wordt niet alleen verkocht in onze Baker’s Cafés maar ook in de beste restaurants en Hotels van België en Nederland. Lees hier waarom topkoks zoals Sergio Herman, Dick Middelweerd en Schilo van Coevorden zich al het ware een ambassadeur noemen van het Vlaamsch broodhuys.

2020

Restaurant C

Restaurant C van eigenaar Michiel van Eerde gaat op zoek naar de ultieme temperatuur voor het perfecte gerecht.
Het is dan ook geen verrassing dat de C voor Celsius staat. Door op zoek te gaan naar de ultieme temperatuur komt een gerecht het best tot zijn recht. Arnout van der Kolk is chef bij restaurant C. Hij laat, samen met zijn brigade, de gast ervaren hoe smaak en textuur veranderen bij bereidingen op 20-, 80-, 100-, of 200 graden. Dit geldt niet alleen voor het restaurant maar ook voor de cocktails in de bar. Elke maand werken keuken en bar samen voor een ‘cocktail connection’; een cocktail als uitgangspunt gecombineerd met een bijpassend klein gerechtje uit de keuken.

16 jaar geleden begon de keukencarrière van Arnout. Op dat moment was goed brood zelf maken erg lastig. Goed brood is namelijk afhankelijk van zoveel factoren. Toentertijd was Vlaamsch Broodhuys al by far de beste keuze in kwaliteit en vormgeving. Het feit dat Dimitri zelf ook kok is geweest zorgde natuurlijk ook voor een klik en herkenbaarheid.
Toen Arnout vier jaar geleden bij Restaurant C begon, was de keuze voor Vlaamsch Broodhuys dan ook niet meer dan logisch. Tijdens een uitvoerige proeverij van het volledige assortiment zijn er uiteindelijk verschillende producten geselecteerd die door het Vlaamsch Broodhuys geleverd worden. Deze hebben wij niet standaard in het assortiment, maar zijn wij op verzoek van Arnout, speciaal voor hem weer gaan bakken.

Naast een mooie vriendschap is er nog iets wat Arnout ons heeft gegeven: een perfecte dip! Arnout is op zoek gegaan naar een dip die ons brood complimenteerde. Dimitri vond de dip die Restaurant C bij ons brood serveert zo goed dat we die hebben opgenomen in ons eigen assortiment. Nu kan iedereen genieten van de heerlijke combinatie van ons brood met de Tandoori crème met tomaat, walnoot en tikka masala yoghurt!

Artikel op SMAAKMAG

Uit de media: een mooi artikel op SMAAKMAG d.d. 23-11-2020
Fans van Sergio Herman opgelet! Dankzij het Vlaamsch Broodhuys was Mr. Fucking Perfect nog nooit zo dichtbij. Geloof ons, de AIRdelivery Box wil je meemaken.

In onze top drie van beste lunches buiten Rotterdam komt één naam opvallend vaak terug: Sergio Herman. Bizar goed was de lunch in Oud Sluis, het restaurant dat destijds onder supervisie van Sergio Herman drie Michelinsterren telde. Onvergetelijk waren ook die middagen bij Pure C in Cadzand en bij The Jane in Antwerpen. Welke rol Sergio Herman nu nog heeft bij The Jane, dat is ons niet helemaal duidelijk en of het indertijd de verdiensten waren van Nick Bril of van hem ook niet maar hij gold toen in elk geval nog als mede-eigenaar. In Pure C was -en is overigens nog steeds- het Syrco Bakker die de witte brigade leidde. Hoe je het ook wendt of keert, Nick en Syrco zijn twee pupillen van Sergio, hij mag van ons met de eer strijken.
Niet alleen de magistrale gerechten van Sergio Herman en de zijnen staan in het geheugen gegrift, de afstanden naar het uiterste zuiden van Zeeland zijn we evenmin vergeten. De lunches waren elke kilometer waard, zonder meer, maar Mr. Fucking Perfect een keertje dichter bij huis, ons kun je haast niet blijer maken.

Wat wil het toeval? Dimitri Roels van het Vlaamsch Broodhuys is uit dezelfde kleigrond getrokken als Sergio Herman. Beide Zeeuwen hebben smaak, en niet zo zuinig ook. Het resultaat van deze jarenlange band: een AIRdelivery Box van Sergio Herman bij de verschillende vestigingen van het Vlaamsch Broodhuys. Dat laten wij ons geen twee keer zeggen. Als de kippen zijn wij erbij in het Bakers Café van Dimitri Roels aan de Nieuwe Binnenweg.


2019

Conservatorium Hotel

Het Conservatorium Hotel in Amsterdam onder leiding van Schilo van Coevorden gaat alleen voor het allerbeste en allermooiste.
Het designhotel bevindt zich in hartje Amsterdam, is gevestigd in een gebouw met een rijke culturele geschiedenis en de inrichting is samengesteld door een bekende ontwerper (Piero Lissoni). Gasten kunnen hier genieten in diverse restaurants, bar of spa. Nick Schuld is executive sous-chef bij dit vijfsterrenhotel. Onder zijn hoede biedt het hotel elke dag het beste eten aan zijn gasten.

Sinds de opening van het hotel serveert het al diverse producten van ons. De kwaliteit die het voor ogen heeft, komt overeen met de kwaliteit van de producten van Vlaamsch Broodhuys. Volgens Nick: “Het is een echte samenwerking. Zo hebben we door de jaren heen diverse recepten samen ontwikkeld en verbeterd.

Speciaal voor ons Game-of-Thrones-menu hebben ze een uniek wolvenbroodje ontwikkeld. Ze zijn makkelijk en denken mee. Vragen wij speciale levervoorwaarden? Vinden ze geen probleem. Hebben we een opmerking? Dan gaan ze daar serieus mee om en problemen lossen ze snel op. Ze leveren gewoon goede producten die kloppen bij de kwaliteit van het Conservatorium Hotel. Onze gasten maken keer op keer complimenten over de smaak en de kwaliteit van de producten die wij bij Vlaamsch Broodhuys afnemen.”

QO Amsterdam

QO Amsterdam noemt zichzelf “een lifestylebestemming met een visie”.
Je kunt er slapen, eten, werken, vergaderen, ontspannen, feesten, ontmoeten en vooral heel veel inspiratie opdoen. In alle facetten van de locatie merk en proef je dat er is nagedacht over duurzaamheid, vers en kwaliteit. Alexander Brouwer is executive chef bij QO Amsterdam en is o.a. verantwoordelijk voor het culinaire team en het eten dat er geserveerd wordt. Sinds 2017 serveert hij een heel aantal producten uit ons assortiment in hun Persijn Dutch Eatery. Over de samenwerking zegt hij: “Ik werk al jaren naar volle tevredenheid samen met Vlaamsch Broodhuys. Het assortiment dat we bij hen afnemen wisselt. Soms heb ik een idee dat ik aan hen voorleg, waarna zij voor ons speciaal dat product maken. Dan weer komen ze zelf met nieuwe producten of ideeën, waarbij ik - na proeven - natuurlijk besluit om het toe te voegen aan ons assortiment. Juist dat meedenken is wat ik zo fijn vind. En dat we snel kunnen schakelen, dat wordt ook erg gewaardeerd!”

2018

Treeswijkhoeve

Restaurant de Treeswijkhoeve ** van Dick Middelweerd was een van de eerste klanten van Vlaamsch Broodhuys.
Dick merkt op dat dat inderdaad alweer een tijd geleden is en kan zich herinneren dat zowel Diante Roels als zijn eigen vrouw toen zwanger waren. Op de Meesterkok-inauguratie van Erik van Loo kwam hij Diante voor het eerst tegen. “Ze liet me daar het brood proeven en ik was meteen enthousiast”. Hij legt uit dat de Treeswijkhoeve op dat moment bezig was met kwaliteitsverbetering; “Het brood was daar een onderdeel van”.

De relatie met Diante en Dimitri begon puur zakelijk maar er was meteen een klik die de basis vormde voor een langdurige vriendschap. Dick is van mening dat brood ook in sterrenrestaurants een belangrijk onderdeel van de maaltijd is. Hij herinnert zich een diner bij Alain Passard in Parijs. “Ze hadden daar hele mooie kleine broodjes, die waren heerlijk. Toen Dimitri begon was er nog geen zuurdesembrood van die kwaliteit in Nederland, Vlaamsch Broodhuys is daarmee echt een pionier geweest”. Volgens Dick is er in al die jaren dat hij een trouwe afnemer is niet veel veranderd aan het brood, “De smaak en kwaliteit is hetzelfde als toen ze begonnen, ik word er echt gelukkig van.” Hij geeft aan dat de verandering eigenlijk alleen zit in het assortiment, dat sinds het begin aardig gegroeid is. Net als het aantal Michelinsterren van zijn restaurant.

“De Treeswijkhoeve zal altijd gekoppeld zijn aan het Vlaamsch Broodhuys. Met sommige leveranciers zit het gewoon goed. Daar kan je samen oud mee worden”.
Image

Wil jij werken met de
mooiste producten?

We zijn altijd op zoek naar getalenteerde bakkers, patissiers, Baker’s Cafés medewerkers en meer om ons bedrijf te laten groeien en onze ambachtelijke cultuur te verspreiden naar nieuwe steden en landen.
Vlaamsch broodhuys Werken bij
Kom bij ons lunchen of haal iets voor onderweg
Image
Geniet thuis van onze producten
/bestellen

Heb je vragen? Of hulp nodig?

Loop dan gerust even bij ons binnen of bel / mail onze bakkerij. Wij helpen je graag verder.