Vlaamsch Broodhuys - mobile logo brown

Manifest

< > Foto 1 / 1

Elke revolutie begint met een manifest; een gedachtegoed waar onze bakkers elke dag vroeg voor opstaan. Een brood-revolutie, gevochten met ambachtelijke bakkershanden. Het manifest van Dimitri laat zien wat Vlaamsch Broodhuys verstaat onder goed brood.

 

  • ERVAREN BAKKERS
  • Goed brood wordt gebakken door ervaren bakkers die de intrinsieke motivatie hebben om alleen het beste brood te willen bakken.

 

  • ECHTE BAKKERIJ
  • Goed brood wordt gebakken in een schone, geklimatiseerde en voedselveilige bakkerij.

 

  • TRACEERBARE GRANEN
  • Goed brood wordt gebakken van traceerbare granen, het liefst nog op echte molenstenen vermalen.

 

  • VEEL WATER
  • Goed brood wordt gebakken met heel, heel, heel veel gevitaliseerd water in het deeg.

 

  • MINERAALRIJK ZEEZOUT
  • Goed brood bevat als enige smaakstof Keltisch zeezout uit het Franse Guerande gebied, met een laag natriumgehalte en veel mineralen.

 

  • ZUURDESEM
  • Goed brood wordt gemaakt van deeg dat rijst volgens de ‘pousse lent’ methode. Met zuurdesem of met maar een heel klein beetje gist.

 

  • NIET GEKNEED
  • Goed brood wordt gemaakt van deeg dat voorzichtig is gemengd en vrijwel niet wordt gekneed, om het oxideren van enzymen tegen te gaan.

 

  • GEDULD
  • Goed brood wordt gemaakt van deeg dat minstens 8 tot wel 24 uur de tijd krijgt om te rijzen voor een optimale geur-, kleur- en smaakontwikkeling.

 

  • HANDWERK
  • Goed brood wordt gemaakt van deeg dat met de hand verwerkt en gemodelleerd is voordat het te rijzen gelegd wordt in linnen deegkleedjes en rieten manden.

 

  • VLIJMSCHERP
  • Goed brood wordt gemaakt van deeg dat vlak voor het bakken met scherpe mesjes wordt ingesneden om het scheuren tijdens het bakproces te sturen.

 

  • STENEN VLOER
  • Goed brood wordt vrij gebakken in een inschiet oven met een stenen vloer.

 

  • VERS GEBAKKEN
  • Goed brood wordt dagvers gebakken.

 

  • GOED BELEGD
  • Goed brood verdient echte roomboter of extra virgin olijfolie en mooi beleg van ambachtelijke herkomst.

 

  • VOEDZAAM GENIETEN
  • Goed brood heeft een hoge voedingswaarde en een herkenbaar mooie smaak en geur, zodat je er elke dag opnieuw bewust van kan genieten.