Vacatures

Manager Sales & Marketing

Vlaamsch Broodhuys |   38 uur uur  |      Vlaardingen

Wie zijn wij?

Iedereen, iedere dag laten genieten van het beste, lekkerste en gezondste brood is de missie van het Vlaamsch Broodhuys. Wij bakken brood zoals topchefs koken, met hoogwaardige ingrediënten, culinaire bezieling en jarenlange ervaring.

Sinds 1996 bakken Dimitri Roels en zijn bakkers voedzaam en smaakvol zuurdesembrood. Vlaamsch Broodhuys liet topchefs en later ook de Nederlandse huishoudens kennis maken met brood zoals brood bedoeld is. Dimitri Roels wist dat hij in die tijd een pioniersrol had. Hij was toen al zeker van zijn zaak en had een missie om mensen weer bewust te laten genieten van brood, elke dag opnieuw. Met succes, want iedereen die de geur van echt brood ruikt, kan niet meer terug. Goed brood verbindt de mensen aan tafel en is niet meer weg te denken uit onze broodcultuur.

De kernwaarden van het Vlaamsch Broodhuys zijn: gedreven, gastvrij, écht. Dit komt tot uiting in alles wat we beloven, communiceren en doen.

Welke uitdaging biedt Sales & Marketing?

Onze organisatie groeit. Dit stelt eisen aan de afdeling Sales & Marketing. Als Manager Sales & Marketing ben je verantwoordelijk voor de commerciële concurrentiekracht van Vlaamsch Broodhuys met de inzet van sales- en marketingprofessionals. Samen met je team realiseer je rendabele omzet bij zowel bestaande als nieuwe klanten in meerdere segmenten (B2B en B2C) en de hiervoor benodigde commerciële- en arbeidsmarktcommunicatie over Vlaamsch Broodhuys. Je bouwt verder aan én met het team van verkopers, marketingcoördinator en social marketeer, in totaal 3-5 FTE.

Samen met de directie ga jij praktische invulling geven aan deze afdeling. Je maakt vast onderdeel uit van het Management Coördinatie Overleg, waar we besluiten in samenhang nemen met de Managers Operations, Winkels, Bakkerij en HRM.

 

Wat ga je doen?

 • Opzetten en implementeren van onze up-to-date sales- en marketingorganisatie: nieuwe klanten, order-intake, proactief relatiebeheer en klantcontact
 • Opzetten en implementeren van formulemarketing: campagnes voor positionering van het merk Vlaamsch Broodhuys, co-branding met andere merken met dezelfde doelgroepen, social marketing activeren
 • Opzetten en implementeren van lokale marketing: campagnes voor bestaande klanten, prospects en potentiële medewerkers, organiseren van lokale events, faciliteren van storemanagers bij hun lokale branding, social marketing en print
 • Organiseren van de interne communicatie: winkelinrichting, community building, nieuwsbrieven en overige updates
 • Toepassen van situationele stijlen van leiddinggeven conform onze kernwaarden, zodat je samen met je collega’s maximale impact hebt en ieder z’n talenten optimaal blijft inzetten
 • Fungeren als sparringpartner van de directie en collega-managers op het gebied van sales en marketing.

Wat bied jij ons?

 • Je hebt affiniteit met het merk Vlaamsch Broodhuys en ‘hospitality’
 • Je houding en gedrag passen heel goed bij onze kernwaarden: gedreven, gastvrij, écht
 • Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding op het gebied van sales/marketing/bedrijfskunde
 • Je hebt minimaal 5 jaren ervaring met sales én marketing bij filiaal-/franchisebedrijven met een sterk merk
 • Je bent een echte verbinder, resultaat gedreven, flexibel, sociaal, energiek en hebt sterke communicatievaardigheden
 • Je hebt een oprechte ontwikkelwens om beter te worden, zodat je meegroeit met onze organisatie.

Wat bieden wij jou?

We willen zowel je inzet als je resultaten waarderen met een ruim marktconform salaris dat bestaat uit een voor 70% vast deel en uit een voor 30% variabel, resultaatgericht deel. Uiteraard bieden we je een telefoon, een laptop, een reiskostenvergoeding en 15% korting op alle Vlaamsch Broodhuys-producten.

Hoe kun je solliciteren?

Indien je belangstelling hebt, kun je direct solliciteren via het onderstaande formulier. We maken graag kennis met je!
Indien je nog vragen hebt over deze functie, houdt Afke Roos (Manager HRM) zich per afke@vlaamschbroodhuys.nl of 010-2459476 bereikbaar om je snel van antwoord te voorzien.

 

Solliciteren

Leven bij Vlaamsch Broodhuys