Hoe maken we Patisserie

Patisserie is de verzamelnaam voor gebak, cake, taartjes, en andere fijne zoetigheden.
Bij Vlaamsch Broodhuys wordt alle patisserie in eigen huis gemaakt, en deze kleine traktaties staan elke dag vers klaar in onze winkels om speciale momenten extra feestelijk te maken.

Fijne zoetigheden

Net als het brood bevat de patisserie alleen eerlijke ingrediënten, en worden deze kunstwerkjes gemaakt volgens simpele Franse en Vlaamsche recepturen. Tijdloos en elegant, zonder al te veel gepriegel. Zo kan je bijvoorbeeld in een notentaartje ook echt de volle, aardse smaak van de nootjes proeven, en de ervaring van de patissier herkennen in de rijke structuur van de banketbakkersroom.

De lekkerste smaakmakers

Voor de patisserie gebruiken we bij Vlaamsch Broodhuys alleen Hollandse roomboter van de beste kwaliteit, en nooit vervangende ingrediënten zoals margarine of olie. Ook gebruiken we alleen fair trade moscavado suiker; een 100% natuurlijke, ongeraffineerde suiker dat dankzij de minimale bewerking van het suikerriet veel mineralen en sporenelementen bevat. Boter, melk en eieren zijn de basis voor bijna alle patisserie, maar dienen vaak slechts als drager voor de échte smaakmakers. Daarom selecteren wij voor onze patisserie alleen het lekkerste, zoals Californische amandelen en pistache, Franse Périgard walnoten, Griekse krenten, Belgische Callebaut chocolade en Hollanse aardbeien. Dus als je niks te vieren hebt, geen probleem; onze patisserie is op zichzelf al best een goede reden voor een feestje.

Zoete klassiekers

Onze gediplomeerde patissiers werken anders dan onze bakkers. Ze werken met zachtere deegsoorten en ingrediënten die per seizoen verschillen. Elk taartje of gebakje vereist nóg meer individueel handwerk dan brood. Samen ontdekken we regelmatig weer een ‘nieuwe' klassieker om op de kaart te zetten en experimenteren we net zo lang totdat perfectie is bereikt. Franse klassiekers als de tompouce en tarte tatin zullen bij ons altijd te vinden zijn, net als een mooie selectie aan Vlaamsche koeken. Want laten we eerlijk zijn, deze iconische traktaties gaan nooit vervelen.

Kom bij ons werken

We zijn altijd op zoek naar getalenteerde bakkers, patissiers, Baker’s Cafés medewerkers en meer om ons bedrijf te laten groeien en onze ambachtelijke cultuur te verspreiden naar nieuwe steden en landen.
Vlaamsch broodhuys Werken bij
Kom bij ons lunchen of haal iets voor onderweg
Image
Geniet thuis van onze producten
Image

Heb je vragen? Of hulp nodig?

Loop dan gerust even bij ons binnen of bel / mail onze bakkerij. Wij helpen je graag verder.