Vlaamsch Broodhuys - mobile logo brown

Making of: Patisserie

< > Foto 5 / 5
< > Foto 4 / 5
< > Foto 3 / 5
< > Foto 2 / 5
< > Foto 1 / 5

 

FIJNE ZOETIGHEDEN

Patisserie is de verzamelnaam voor gebak, cake, taartjes, en andere fijne zoetigheden. Bij Vlaamsch Broodhuys wordt alle patisserie in eigen huis gemaakt, en deze kleine traktaties staan elke dag vers klaar in onze winkels om speciale momenten extra feestelijk te maken. Net als het brood bevat de patisserie alleen eerlijke ingrediënten, en worden deze kunstwerkjes gemaakt volgens simpele Franse en Vlaamsche recepturen. Tijdloos en elegant, zonder al te veel gepriegel. Zo kan je bijvoorbeeld in een notentaartje ook echt de volle, aardse smaak van de nootjes proeven, en de ervaring van de patissier herkennen in de rijke structuur van de banketbakkersroom.

 

DE LEKKERSTE SMAAKMAKERS

Voor de patisserie gebruiken we bij Vlaamsch Broodhuys alleen Hollandse roomboter van de beste kwaliteit, en nooit vervangende ingrediënten zoals margarine of olie. Ook gebruiken we alleen fair trade moscavado suiker; een 100% natuurlijke, ongeraffineerde suiker dat dankzij de minimale bewerking van het suikerriet veel mineralen en sporenelementen bevat. Boter, melk en eieren zijn de basis voor bijna alle patisserie, maar dienen vaak slechts als drager voor de échte smaakmakers. Daarom selecteren wij voor onze patisserie alleen het lekkerste, zoals Californische amandelen en pistache, Franse Périgard walnoten, Griekse krenten, Belgische Callebaut chocolade, en Hollanse aardbeien. Dus als je niks te vieren hebt, geen probleem; onze patisserie is op zichzelf al best een goede reden voor een feestje.

 

ZOETE KLASSIEKERS

Onze gediplomeerde patissiers werken anders dan onze bakkers. Ze werken met zachtere deegsoorten, ingrediënten die per seizoen verschillen, en elk taartje of gebakje vereist nóg meer individueel handwerk dan brood. Samen ontdekken we regelmatig weer een ‘nieuwe' klassieker om op de kaart te zetten, en experimenteren we net zo lang totdat perfectie is bereikt. Franse klassiekers als de tompouce en tarte tatin zullen bij ons altijd te vinden zijn, net als een mooie selectie aan Vlaamsche koeken. Want laten we eerlijk zijn, deze iconische traktaties gaan nooit vervelen.