
Vlaamsch Broodhuys
Vlaamsch Broodhuys
Brood met een missie
Sinds 1996 bakken Dimitri Roels en zijn bakkers voedzaam
en smaakvol zuurdesembrood.
Vlaamsch Broodhuys bakt zoals topkoks koken; met hoogwaardige ingrediënten, culinaire bezieling en jarenlange ervaring. Sinds 1996 bakken Dimitri Roels en zijn bakkers voedzaam en smaakvol zuurdesembrood. Vlaamsch Broodhuys liet topchefs, en later ook de Nederlandse huishoudens, kennis maken met brood zoals brood bedoeld is. Dimitri Roels wist dat hij in die tijd een pioniersrol had. Hij was toen al zeker van zijn zaak, en had een missie om mensen weer bewust laten genieten van brood, elke dag opnieuw. Met succes, want iedereen die de geur van echt brood ruikt kan niet meer terug. Goed brood verbindt de mensen aan tafel, en is niet meer weg te denken uit onze broodcultuur.
Terug naar de oorsprong
De naam van Vlaamsch Broodhuys
verklapt al dat Dimitri uit
Zeeuws-Vlaanderen komt.
Hier kwam hij op vroege leeftijd in contact met het bakkersvak,
en hij was dan ook van jongs af aan gefascineerd door wat je kon
maken met alleen water, meel en zout.
Later ontwikkelde hij de ambitie om chefkok te worden. Zijn studie en eerste werkervaring brachten hem binnen in de sterrenkeukens van Nederland, België en Frankrijk.
Later ontwikkelde hij de ambitie om chefkok te worden. Zijn studie en eerste werkervaring brachten hem binnen in de sterrenkeukens van Nederland, België en Frankrijk.
Echt brood
Met deze ervaring op zak kwam hij toch weer terug bij de oorsprong van zijn culinaire passie: Brood.
Niet het brood dat toen alom verkrijgbaar was in Nederland,
want dat leek nergens op. Echt brood, dat niet scheurt als je er
boter op smeert. Dat een geur en smaak heeft die je thuis doet
komen, en een knapperige korst waar je hoektanden voor nodig
hebt.
Hij wilde mensen wakker schudden, maar dat kan je niet alleen. Hij heeft het geluk dat hij getrouwd is met een vrouw die zijn visie deelt. Samen besloten Dimitri en Diante om de schouders eronder te zetten. Alle ingrediënten waren aanwezig, Vlaamsch Broodhuys was geboren.
Hij wilde mensen wakker schudden, maar dat kan je niet alleen. Hij heeft het geluk dat hij getrouwd is met een vrouw die zijn visie deelt. Samen besloten Dimitri en Diante om de schouders eronder te zetten. Alle ingrediënten waren aanwezig, Vlaamsch Broodhuys was geboren.
Als warme broodjes
De Baker’s Cafés openden hun deuren en de klanten konden nu ook ter plekke
genieten van alles wat Vlaamsch
Broodhuys te bieden heeft.
Niet alleen de bakkerij breidde zich uit, maar ook het gezin.
Christophe, Julius en Toussaint werden geboren; drie gezonde,
sterke bakkerszonen.
De drie jongens zijn met de jaren flink gegroeid, en Vlaamsch Broodhuys groeide mee. Misschien is het de invloed van de drie inmiddels studerende zoons, maar Vlaamsch Broodhuys heeft nog steeds de rebelse drive om het broodlandschap in Nederland te verbeteren.
Met het manifest voor goed brood laat Dimitri zien dat zijn filosofie onveranderd van kracht is. Het grootste verschil met de beginfase is dat er met de jaren een gigantische hoeveelheid kennis en ervaring is toegevoegd aan de bakkerij.
De drie jongens zijn met de jaren flink gegroeid, en Vlaamsch Broodhuys groeide mee. Misschien is het de invloed van de drie inmiddels studerende zoons, maar Vlaamsch Broodhuys heeft nog steeds de rebelse drive om het broodlandschap in Nederland te verbeteren.
Met het manifest voor goed brood laat Dimitri zien dat zijn filosofie onveranderd van kracht is. Het grootste verschil met de beginfase is dat er met de jaren een gigantische hoeveelheid kennis en ervaring is toegevoegd aan de bakkerij.
Pains grand-mères uit de oven
Het begon met een lange periode van
experimenteren en zoeken naar de
juiste grondstoffen.
Bij een Franse boer ontdekte Dimitri het ‘campremy' meel, en
dat was precies wat hij nodig had om het lekkerste
zuurdesembrood van Nederland te maken. Na negen maanden
kwamen de eerste ‘pains grand-mères’ uit de oven. Twee kilo per
stuk, met een prachtig opengebarsten korst, een stevige, bijna
vleesachtige structuur en de lekkerste geur van de wereld. Brood
om verliefd op te worden.
Twee jaar lang bakten en bezorgden Dimitri en Diante samen het brood. De bestellingen stroomden binnen, en de bakkerij, het assortiment en het aantal werknemers werden uitgebreid. Aan de bakkerij werd een afdeling patisserie en een deli toegevoegd, waar met dezelfde filosofie en natuurlijke ingrediënten taart, gebak, croissants, koeken, cake, broodbeleg en salades worden klaargemaakt.
Twee jaar lang bakten en bezorgden Dimitri en Diante samen het brood. De bestellingen stroomden binnen, en de bakkerij, het assortiment en het aantal werknemers werden uitgebreid. Aan de bakkerij werd een afdeling patisserie en een deli toegevoegd, waar met dezelfde filosofie en natuurlijke ingrediënten taart, gebak, croissants, koeken, cake, broodbeleg en salades worden klaargemaakt.
Rijzende inspiratie
Dimitri en Diante maken vaker
inspiratiereizen naar alle delen van de
wereld, en er wordt samengewerkt met
topchefs om kennis te delen en nieuwe
smaken en combinaties te ontdekken.
De winkels breiden zich uit over Nederland, en de warme
reacties van klanten blijven de bakkers motiveren om het brood
toegankelijker te maken voor iedereen. Want genieten van
gezond en smaakvol brood, dat mag elke dag.

Wil jij werken met de
mooiste producten?
We zijn altijd op zoek naar getalenteerde bakkers, patissiers, Baker’s Cafés
medewerkers en meer om ons bedrijf te laten groeien en onze ambachtelijke
cultuur te verspreiden naar nieuwe steden en landen.
Heb je vragen? Of hulp nodig?
Loop dan gerust even bij ons binnen of bel / mail onze bakkerij. Wij helpen je graag verder.