Het zuurdesembrood waar het bij Vlaamsch Broodhuys allemaal mee begon is de grand-mère; een traditioneel volkorenbrood van op molenstenen gemaald campremy tarwe. Dit ‘moederschip der broden’ ligt nog steeds elke dag vers in onze winkels, samen met een grote, gezellige familie van zuurdesembroden die er in de loop der jaren bij zijn gekomen. Bijvoorbeeld de Christophe pavé en de Julius Spelt, vernoemd naar twee van de drie bakkerszoons van eigenaar Dimitri Roels. Alleen de jongste zoon Toussaint heeft nog geen ‘eigen' brood, maar daar wordt nog druk over vergaderd aan de keukentafel van dit bakkersgezin.
Bij Vlaamsch Broodhuys maken we uitsluitend gebruik van authentieke tarwerassen waarvan de herkomst bekend is (recolte tracée), zodat niet alleen smaak, maar ook voedselveiligheid gegarandeerd zijn. Zeezout uit Bretagne en gevitaliseerd water zijn de enige toevoegingen die gebruikt worden om dit heerlijke zuurdesembrood te maken. Dimitri geeft het brood ruim de tijd om te rijzen in gevlochten, met linnen gevoerde mandjes, zogeheten ‘bannetons’. Alle producten van Vlaamsch Broodhuys komen uit een volledig geklimatiseerde bakkerij. In het hart van de bakkerij staat de oven - met traditionele stenen vloer - die zorgt voor een constant product, met een krokante korst en overheerlijke smaak.