Vlaamsch Broodhuys - mobile logo brown

Croissants en koeken

< > Foto 1 / 1

De naam van Vlaamsch Broodhuys verklapt eigenlijk al dat er Vlaamsche invloeden aanwezig zijn in onze bakkerij. Het is daarom belangrijk om uit te leggen dat de Vlamingen onder koeken toch nét iets anders verstaan dan de Nederlanders. Geen koekjes, maar wel chocolade- en koffiebroodjes, croissants, carré confiture, appelflappen, en zelfs een kaasbroodje valt onder de verzamelnaam ‘koeken’. Een beetje verwarrend misschien, maar vooral ook heel lekker. Om het makkelijker te maken; eigenlijk alles voor bij het ontbijt valt bij de Vlamingen onder ‘koeken’. Koekje erbij?

Niet alleen de Fransen, maar ook Vlamingen houden van een croissantje bij het ontbijt. Bij Vlaamsch Broodhuys nemen we de receptuur van onze croissants dan ook erg serieus. Onze croissants worden gemaakt volgens klassiek recept, met lekker veel roomboter en tientallen flinterdunne laagjes deeg. Elk laagje deeg wordt gevolgd door een laagje boter, en meerdere keren gerold en gevouwen zodat de boter in het deeg opgesloten wordt. Tijdens het bakken komen deze laagjes los van elkaar te staan, en ontstaat de prachtige, luxe structuur van deze herkenbare ontbijtklassieker.

Assortiment

Croissant
Croissant ham-kaas




Koffiebroodje
Chocoladebroodje
Kaasbroodje
Saucijzenbroodje
Worstenbroodje
Appelkoek
Gevulde koek

NOG MEER Genieten thuis of op het werk